کنجد یکی از سالم ترین روغن های موجود در بازار هست. این روغن در بسته بندی های مختلف و با وزنهای گوناگون ارائه می شود. رایج ترین نوع بسته بندی روغن کنجد در وزن ۹۰۰ گرم و ۱۸۰۰ گرم می باشد. برای خرید عمده روغن کنجد ۹۰۰ گرمی با نازلترین قیمت باید به مراکز فروش معتبر روغن مراجعه کرده و خرید آن را به صورت بدون واسطه انجام داد. قیمت روغن کنجد 900 گرمی با توجه به نوع روغن(فرابکر، بکر،پالایشی) و نیز شرایط بازار متفاوت است.
میزان سود حاصل از صادرات روغن کنجد
دانه کنجد به علت آنتی اکسیدان ها و لیگنان های موجود در ساختار خود از بروز برخی بدخیمی ها جلو گیری می کند و چون حاوی ویتامین Eمی باشد برای لطافت پوست مفید است. مصرف آن باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب بدن می شود و استفاده از آن از بیماری قلب و عروق جلو گیری می کند. مصرف مداوم آن باعث کاهش اضطراب و تقویت سیستم عصبی می شود.
روغن کنجد به علت خواص بسیار خود مورد توجه مردم زیادی است بنابراین صادرات آن بسیار سود آور می تواند باشد. به شرطی که مراحل صادرات آن تسهیل شود و صادر کننده به راحتی بتواند مشتری برای محصول خود پیدا کرده و قرارداد ببندد.
چون سود صادرات به کشورهای اروپایی معمولا به صورت دلاری است و پول کشور ما به ریال می باشد به دلیل اختلاف قیمت دلار و ریال این صادرات می تواند برای صادر کننده سود خوبی حاصل کند به شرطی که بتوان مشتری خوب برای آن پیدا کرد . بدین منظور باید اطلاعات خود را بالا برده و بدانیم این روغن در کدام کشورها طرف دار زیادی دارد و نیز در کدام کشور ها تولید این روغن وجود ندارد و مجبور به واردات آن هستند. اگر کشور خوب شناسایی شود می توان با آن ها قرارداد را با مبلغ خوبی منعقد کرد تا سود مناسبی حاصل شود.
آشنایی با مشکلات صادرات روغن کنجد در ایران
مهمترین کشورهای تولید کننده دانه کنجد در قاره آسیا و آفریقا هستند. دانه کنجد یکی از سرشار ترین منابع روغن بین دانه های روغنی محسوب می شود میزان برداشت کنجد در هر هکتار در ایران حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم می باشد به دلیل عملکرد ناچیز کنجد در هر هکتار زمین زراعی کشت آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد و از جنبه صادرات نیز می تواند مشکل ساز باشد.
بنابراین باید در پی راه هایی برای افزایش عملکرد این دانه بود. با توجه به صحبتهای بالا متوجه شدیم که میزان کشت کنجد برای صادرات باید کافی باشد تا به صورت گسترده بتوان به انتقال آن به کشور های خارجی فکر کرد. بنابراین باید به دنبال راهی برای افزایش سطح زیر کشت این محصول بود تا با افزایش مقدار تولید این محصول بتوان فراورده های حاصل از آن را نیز برای صادرات غیر نفتی استفاده کرد.
در حال حاضر بزرگ ترین مشکلی درباره صادرات این روغن به نظر می رسد بحث مقدار کم تولید آن استاست. زیرا در مرحله اول ابتدا باید روغن تولید شده مصرف جوابگوی مصرف داخلی باشد و در صورت مازاد بودن اقدام به صادرات شود.
نکات طلایی در هنگام خرید روغن کنجد سنتی
روغن کنجد در کشور ما به صورت صنعتی و سنتی تولید می شود. تولید سنتی روغن کنجد در شهرهایی مانند یزد بسیار رایج است اولین چیزی که در روغن کنجد سنتی باید به آن توجه کنیم این است که ماده اولیه تولید روغن یعنی کنجد خام تراریخته نباشد، به علت این که اثر مواد تراریخته تا به حال در بدن انسان ثابت نشده است بهتر است در همه مواد خوراکی و علی الخصوص روغنی مانند کنجد از کنجد خام طبیعی بهره بگیریم، زیرا در هر صورت مواد غیر تراریخته سالمتر به نظر می رسند البته نوع کنجد نیز در کیفیت نهایی روغن حاصل تاثیر گذار است در بازار کنجد های مختلفی اعم از کنجد ایرانی پاکستانی افغانستانی و یا کنجد سیاه و سفید از لحاظ رنگ وجود دارد که هر کدام از این ها روغنی با کیفیت متفاوت حاصل میکند. نکته دیگر که باید به آن توجه کنیم این است که چون در روش سنتی مجوز خاصی از طرف مراکز بهداشتی صادر نشده است در هنگام تهیه این روغن به مراکزی مراجعه نماییم که بهداشت آنجا کاملاً رعایت شده باشد از مواد اولیه تازه استفاده کند یکی از راه های اطمینان از سالم بودن روغن سنتی درخواست از فروشنده برای روغن کشی در مقابل چشم شما است. در سالهای اخیر روغن کشی در کنار چشم فروشنده نیز رایج شده است و شما می توانید به راحتی با حضور خود در مغازه های روغن کشی درخواست خرید روغن را بدهید. در این صورت مطمئن خواهید بود که روغن خریداری شده سالم است از طرف دیگر وقتی روغن سنتی را تهیه می فرمایید دقت داشته باشید که رنگ آن شفاف بوده و بوی کاملاً کنجدی از آن به مشام برسد و هیچگونه بوی غیرطبیعی در آن نباشد از فروشنده بخواهید روغن شما را در ظروف مناسب بسته بندی کند تا نشتی نداشته باشد همچنین باید از ظروفی برای بسته بندی استفاده شود که مناسب مواد غذایی باشند.
البته باید توجه داشت و روغن گیری به روش غیر صنعتی نیز به دو روش صورت می گیرد؛ در یک روش اول از کنجد ها ارده تولید می کنند، سپس روغن ارده را جمع کرده و به مصرف می رسانند در روش دوم کنجد خام به صورت مستقیم به روغن تبدیل می شود. خواص این دو روغن با هم متفاوت میباشد و از لحاظ تحمل دما در هنگام سرخ کردن و کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند.
صادرات روغن کنجد 900 گرمی به کشور های مجاور
صادرات روغن کنجد ۹۰۰ گرمی به کشورهای مجاور توسط تولیدکنندگان ایرانی انجام می گیرد. کنجد ایرانی در شهرهایی مانند بیرجند، دزفول و اطراف خوزستان انجام می گیرد و با انجام فرآوری روی آن و تبدیل به روغن مراحل صادرات آن طی می شود. نحوه ی صادرات به اروپا به این ترتیب است که بعد از پیدا کردن مشتری و گرفتن مجوزهای لازم برای صادرات پیش فاکتور برای آن صادر می شود و بعد از واریز پول به حساب ها مراحل انتقال روغن های ۹۰۰ گرمی به اروپا صورت می گیرد.
شرکت نچرال اویل مفتخر است اعلام کند عرضه و پخش انواع روغن کنجد صادراتی خویش را آغاز کرده است هم وطنان عزیز می توانند است این محصول مرغوب را از شرکت ما تهیه نمایند . با ما در تماس باشید تا پاسخگوی سوالات شما باشیم.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.