روغن کنجد تراریخته، از روغن های مفید گیاهی به شمار میرود که از دانه های کنجد تهیه شده و علاوه بر این که در پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد به دلیل ویتامین های زیادی که داراست مصارف درمانی نیز دارد. این روغن میتواند جایگزین مناسبی برای روغن های سرخ کردنی باشد چرا که حرارت، باعث از دادن خاصیت آن نمی شود و همچنین در حفظ سلامت افراد نیز موثر است.
با انواع روغن کنجد در بازار آشنا شوید
از انواع روغن کنجدی که در بازار به فروش میرسد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) روغن کنجد خالص:مخلوطی از روغن کنجد بکر و تصفیه شده است و از انجایی که از دیگر روغن های کنجد در ان موجود نیست به ان روغن کنجد خالص میگویند.
2) روغن کنجد بکر: این نوع روغن، بدون اینکه تصفیه شود تولید شده و در همان پرس اولیه کنجد بدون دیدن حرارت و ماده شیمیایی بدست می اید روغن کنجد بکر از لحاظ داشتن انتی اکسیدان شبیه به روغن فرابکر بوده اما رنگ و کیفیت و طعم ان نسبت به فرابکر ضعیف تر است.
3) روغن کنجدتصفیه شده: این روغن از روغن بکر به دست می اید. هنگام استخراج و تولید روغن تصفیه شده ساختار چربی روغن تغییر نخواهد کرد اما نکته قابل توجه این است که، خواص انتی اکسیدان روغن کنجد بکر از بین خواهد رفت.
4) روغن کنجد فرابکر: روغن کنجد فرابکر، از بهترین نوع روغن کنجد میباشد بنایر این قیمت ان نیز بالاتر است مثلا قیمت روغن فرابکر 900 گرمی از100هزار تومان تا حدود 190 هزار تومان میباشد که از اولین پرس کنجد بدست می اید و از انجایی که برای تولید ان، از مواد شیمیایی و گرما استفاده نمیکنند، بسیاری از ترکیبات و خواص ان مثل پلی فنول های اکسیدانی که هیدروکسی تیروزول، اولئوروپین، اولئوکانتال هستند حفظ خواهند شد.
5) روغن کنجد سبک: این نوع روغن، ترکیب شده از انواع روغن های گیاهی با روغن کنجد تصفیه شده میباشد. بنابر این طعم روغن کنجد را ندارد و فاقد انتی اکسیدان میباشد.
آشنایی با فرایند صادرات روغن کنجد در ایران
کنجد خود، محصولی وارداتی از دیگر کشور ها میباشد ایران کنجد را از کشورهای پاکستان، سومالی و افغانستان وارد کرده و از ان روغن کنجد ارگانیک را فرآوری میکند و بعد از طی کردن مراحل صادرات انرا به کشور های دیگر صادر میکند .
فراورده های کنجد، به بسیاری از کشور ها از جمله روسیه، کشورهای اروپایی،امارت، ترکیه، ارمنستان، عراق و…صادر میشوند که بیشترین صادرات، به روسیه تعلق میگیرد. به طوریکه در اوایل 1396 صادرات این محصول به روسیه حدود 1تن رسید.
اولین مرحله در صادرات هر محصولی، بازاریابی است. بازاریابی یعنی شناخت بازار های خارجی، معامله با خریداران و چگونگی تبلیغ و شناساندن کالای صادراتی به این کشورها.
در مرحله بعد پیش فاکتوری که شامل مشخصاتی از محصول است، برای خریدار فرستاده خواهد شدو بعد از بسته بندی و تعیین قیمت صادراتی، از سازمانهای مرتبط مثل سازمان کشاورزی و بازرگانی مجوز میگرند و بعد از طی این مراحل کالا به گمرک فرستاده میشود.
کشور صادر کننده، باید با یک شرکت حمل و نقل توافق کند و کالای صادراتی را تا رسیدن به کشور مبدا بیمه کند. بعد از دریافت گواهی بازرسی کالا، اتاق بازرگانی فاکتوری که مبنی بر فروش کالای صادر شده است را تایید میکند و در مقابل گواهی مبدا کالا را صادر کند.
درمرحله اخر، کالاهای صادرشده که همان روغن کنجد خواهد بود از گمرک دریافت شده و به مقصد فرستاده خواهد شد.
صفر تا صد تولید روغن کنجد تازه
تولید روغن کنجد، طی چند مرحله انجام می شود. مرحله اول استخراج است. در این مرحله ابتدا از پرس مارپیچی مداوم استفاده میشود که فرایند استخراج به روش پرس سرد و گرم انجام میشود. بهترین نوع پرس، پرس سرد است چراکه بعد از صاف کردن، روغن با کیفیت، خالص و شفافی تولید شده که به طور مستقیم از ان استفاده میکنند.
در مرحله بعد، کنجد های له شده ای که به ان کنجاله میگویند دوباره پرس میشوند. روغنی که از این مرحله بدست می اید کمی تیره تر از مرحله اول بوده و شفافیت قبل را ندارد بنابر این برای استفاده در مصارف خانگی باید تصفیه شود.
مرحله سوم نیز همانند مرحله دوم میباشد. یعنی کنجاله های باقی مانده از مرحله دوم دوباره فشرده خواهند شد. روغن بدست امده در این مرحله با کیفیت نمی باشد و معمولا از این نوع روغن برای تولید صابون یا مصارف دیگر به غیر از مصارف خوراکی استفاده میشود.
مرحله بعد از استخراج، تصفیه میباشد. این مرحله به دو صورت فیزیکی و شیمیایی قابل انجام است روش فیزیکی با استفاده از صافی روغن را تصفیه کرده تا ناخالصی ها و ذرات موجود در ان گرفته شود و روغن شفاف بدست اید. اگر روغن کنجد از روش شیمیایی استخراج شده باشد برای تصفیه نیز باید از روش های شیمیایی استفاده شود.
مرحله اخر، مرحله بسته بندی روغن کنجد میباشد. در این مرحله روغن کنجد با استفاده از پرکن های سیلندر پیستونی در بسته بندی های مناسب قرار میگرد روغن های خوراکی بهتر است در ظرف های فلزی نفوذ ناپذیر که دارای درب محکم است استفاده کرد یا اینکه در ظرف های شیشه ای بسته بندی شود به طوریکه در معرض نور افتاب نباشد. مقدار روغن ریخته شده در این ظرف ها نباید بیشتر از نیم لیتر باشد.
خرید مستقیم روغن کنجد تراریخته با بهترین کیفیت
از انجایی که روغن کنجد، دارای خواص زیاد و قیمت مناسب میباشد توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. مراکز فروش زیادی، به فروش روغن کنجد می پردازند برای خرید روغن کنجد میتوانید به عطاری ها نیز مراجعه کنید.
جهت خرید به صرفه تر و ارزان قیمت، خرید به صورت انلاین پیشنهاد میشود. سایت های گوناگون و معتبر امروزه به فروش محصولات مختلف از جمله روغن کنجد، بی واسطه میپردازند که همین امر موجب شده قیمت محصولات به شدت پایین باشد بنابر این افراد زیادی به خرید از سایت راغب هستند.
برای خرید روغن با کیفیت، باید به نکاتی توجه کنیم که در بسیاری از موارد باعث میشود روغن اصل را از تقلبی شناسایی کنیم.از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) روغن کنجد باکیفیت اصل، رنگ طلایی دارد و بوی ان ملایم است.
2) روغن کنجد اصل، حرارت بالایی را تحمل میکند در مقابل حرارت نمیسوزد و بوی بدی از ان در محیط پخش نمیشود.
3)روغن کنجد، در برابر سرما واکنش نشان میدهد و در دمای 6درجه میبندد.
4) در صورتی که روغن کنجد اصل را روی قسمتی از پوست خود بمالید و بعد از مدتی با اب گرم بشویید تنها چیزی که روی پوست باقی میماند نرمی ان است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.